Nucsoara

Denumire  "nuca de muscat"
Aspect  Nucsoara este fructul copt al arborelui de muscat. Acesta are nevoie de cel putin opt ani pentu a rodi.  Nucsoara are o coaja lemnoasa si seamana mult cu o caisa, de culoare cafenie.
   Fructele se usuca la foc sau la soare. Se sparg, se scot semintele, se trateaza cu lapte de var, apoi se usuca. Fructele tratate au culoare albicioasa,iar cele netratate au o culoare galben-bruna. Si unele si altele prezinta incretituri.
   Gustul nucsoarei este dulce si iute totodata. Aroma ei este de portocala, lamaie si menta.
Mod de folosire  Nucsoara se foloseste intreaga. Ea se taie sau se rade inainte de folosire. Nu se rade inainte de a o folosi pentru ca isi pierde aroma.
   Cel mai des intalnita este nucsoara macinata.
   Nucsoara este potrivita pentru sosurile albe si fripturi. Cu ea se aromatizeaza supele, preparatele din varza, conopida, broccoli si din cartofi.
   In Orientul Mijlociu exista tipuri de ceai si cafea aromatizate cu nucsoara. Grecii combina scortisoara si nucsoara in musaca sau in sosurile pentru chiftelute.
Indicatii  Nucsoara stimuleaza digestia. Cu ea se poate trata nasul infundat. Se freaca intre degete o bucatica de nucsoara, apoi se inspira pe nas mirosul ei.
Contra indicatii  Consumul exagerat de trei samburi poate duce la stari de voma, halucinatii si ameteli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu