Busuioc

Busuiocul este originar din Iran, India,zonele tropicale din Asia. El se poate cultiva si in ghivece.
Aspect  Frunzele sunt lucioase si alungite,de obicei verzi sau rosii-vinetii. Mirosul lui e placut, asemanator cuisoarelor, iar gustul e dulce-piperat.
Mod de folosire  Busuiocul se foloseste proaspat sau congelat. Frunzele uscate sunt mai putin aromate. De aceea, este de preferat sa se congeleze. Busuiocul este foarte popular in Italia.
   De obicei, se utilizeaza in stare proaspata, adaugandu-se la sfarsitul mancarii pentru a-si pastra nealterata aroma.
   Busuiocul este folosit la mancarurile de peste si pui, la pastele fainoase, la mancarurile din cartofi si fasole verde.
   Busuiocul merge foarte bine impreuna cu usturoi. El se prajeste cu usturoi si ulei de masline si se combina cu paste. Amestecat cu rozmarin, busuiocul poate inlocui sarea. O aroma deosebita capata salata de vinete, daca se adauga putin busuioc.
Din punct de vedere al aromei raspandite in preparate, o lingura de busuioc proaspat tocat poate fi inlociut cu o lingurita de busuioc uscat maruntit.
Indicatii  Frunzele proaspete si zdrobite se aplica pe diverse rani.
   Ceaiul de busuioc ajuta la arderea grasimilor, in balonari, impotriva tusei. El contine vitamina K.
   Uleiul de busuioc are efect de linistire asupra persoanelor deprimate sau lipsite de energie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu