Vinete coapte la borcan


 INGREDIENTE  5 kg vinete, 2 linguri sare grunjoasa, ulei.
MOD DE PREPARARE  Vinetele se coc si se curata, apoi se pun la scurs, 3-4 ore. Dupa aceea, se toaca si se amesteca cu sare. Borcanele se umplu cu vinetele si se indeasa bine cu coada unei linguri de lemn, pentru a nu ramane spatii goale.
   Deasupra fiecarui borcan de 800g  se toarna o lingura de ulei. Borcanele capsate se asaza pe o tava captusita cu 2-3 randuri de hartie sau ziare. In tava se toarna apa rece, iar borcanele se acopera cu 2 prosoape de bucatarie umezite si stoarse. Borcanele se dau la cuptor si se sterilizeaza 3 ore, la 100 grade C
   A doua zi, se depoziteaza in camara sau pe balcon.
   Daca nu avem loc in congelator, vinetele se conserva bine cu acest procedeu si salata de vinete este gata.
   Se mai amesteca cu ceapa tocata.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu