Ardei grasi pentru umplut la borcan


 INGREDIENTE  24 ardei grasi, 2 litri apa, 500 ml otet, 1,5 g sare grunjoasa, 1 lingura zahar, hrean, seminte de mustar.
 MOD DE PREPARARE  Ardeii se curata de cotoare si seminte si se spala. Ardeii se oparesc in apa fierbinte, pana se inmoaie. In borcanul de 3 litri incap 30 de ardei.. Ardeii se pun unul in altul si se asaza in borcan. In ardei si printre ardei se fixeaza bucati de hrean. Se presara si seminte de mustar.
   Se fierb apa, sarea, zaharul.  La sfarsit se toarna otetul. Saramura fierbinte se toarna in borcanul cu ardei, asezat pe o tava metalica. Borcanul se acopera cu un capac sau cu celofan si se lasa in bucatarie pana a doua zi. A doua zi se da la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu