Rosii conservate in suc propriu


 INGREDIENTE  5 kg rosii coapte tari, 4 kg rosii coapte si moi, 5 linguri sare grunjoasa, 6 linguri zahar.
 MOD DE PREPARARE  Rosiile spalate se cresteaza la baza, sub forma de X, se toarna apa fierbinte peste ele si se lasa 1 minut. Astfel, se desprinde usor pielita rosiilor. Din rosiile moi si taiate in sferturi se prepara suc cu ajutorul blenderului, a separatorului atasat la masina de tocat sau a storcatorului manual de rosii.
   Rosiile tari decojite se taie cuburi si se asaza in borcane, care se umplu trei sferturi. In acest timp, sucul obtinut se fierbe la foc mic. Sucul lasat de rosiile taiate cuburi nu se toarna in borcane. ci in sucul care fierbe pe foc.
   Cand apare spuma, se inlatura. Sucul se fierbe pana se evapora apa continuta de  rosii. Acum se adauga sarea si zaharul si se mai fierbe 10 minute.
   Sucul se toarna fierbinte in borcane, care se infileteaza imediat. Borcanele se asaza pe o tava captusita cu hartie. Se toarna apa calda in tava, iar borcanele se acopera cu prosoape umzite si stoarse.
   Ele se sterilizeaza la cuptor, la foc mic, 2-3 ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu