Mancare de fasole verde pentru iarna


 INGREDIENTE  1,5 kg fasole verde, 6 cepe, 6 morcovi, 1,5 kg ardei capia, 1 litru suc rosii, 150 ml ulei, 10 catei usturoi, piper, 1 lingura cu varf de sare grunjoasa.
MOD DE PREPARARE  Ardeii se coc, se asaza intr-un bol acoperit cu un capac si se lasa o ora. Ei se curata de coaja si samburi. Morcovii se rad fin, iar ceapa si ardeii se dau prin robot, separat. Fasolea verde se curata si se taie bucati mici.

   Ceapa si morcovii se calesc in ulei incins, 10 minute. Se adauga fasolea, ardeii macinati, sucul de rosii, sarea,  piperul macinat, cateii de usturoi pisati si se fierb la foc mic, pana sunt gata.
   Mancarea se toarna fierbinte in borcanele, asezate pe o tava captusita cu 2-3 randuri de hartie( ziare ).
   Se toarna apa calda in tava, iar borcanele se acopera cu 2 prosoape de bucatarie inmuiate in apa si stoarse.
   Tava cu borcanele se da la cuptor, 3 ore, la 100 grade C.
   A doua zi se duc intr-un loc racoros, in camara sau pe balcon. 
   Acest preparat se consuma ca atare sau la prepararea ciorbelor sau a unui ghiveci.
   Truc  In loc de ardei copti, se folosesc si ardei capia proaspeti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu