Chec cu stafide


 INGREDIENTE  8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 5 oua, 10 linguri cu varf faina, 1 lingura cacao, 1 plic praf copt, coaja rasa de lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, esenta vanilie, 150g stadide.
MOD DE PREPARARE  La inceput, albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana devin albusurile o spuma tare si lucioasa. Se incorporeaza galbenusurile, uleiul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si esenta de vanilie, cu miscari lente, de jos in sus.
   Din aceasta compozitie se opreste o jumatate de cana si se amesteca cu cacao.
   In restul de aluat se adauga faina si praful de copt.
   Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia alba, se presara stafidele trecute prin faina. Deasupra se toarna compozitia cu cacao. Cu ajutorul unei furculite se traseaza linii si cercuri in aluatul din tava. Checul se coace pana se rumeneste.
Truc  In loc de stafide, se pot folosi nuci maruntite cu cutitul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu