Roinita

Denumire : "melisa", "iarba stupilor", "balsam de lamaie".
Roinita este originara din zona mediteraneeana unde creste in tufe dese.
Aspect  Roinita se aseamana la infatisare cu urzica. Frunzele au aroma intensa de lamaie cand sunt frecate intre degete. Ele sunt rotunde, paroase, zimtate pe margini. Frunzele au culoare verde- aprins. Gustul este acrisor. Roinita face parte din familia mentei, dar nu are gustul ei.
Mod de folosire  Roinita aromatizeaza salatele de legume sau fructe, fripturile si oteturile. Ea se cultiva ca planta melifera si medicinala.
   Ea intra in compozitia ceaiului contra colicilor si a ceaiului aromat.
   Astfel, roinita combate insomnia, linisteste crampele si stimuleaza memoria. Ea este folosita cu succes in momentele tensionate si scade si tensiunea arteriala.
   Frunzele proaspete calmeaza durerile si mancarimile provocate de tantari.
   Se spune ca ceaiul de roinita face minuni in cazul depresiei si a anxietatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu