Dafin

Denumiri : "frunzisoara", "laur".
Dafinul este originar de pe tarmul  Marii Mediterane.
Aspect  Frunzele sunt oval ascutite si putin ondulate pe margini. Ele sunt mereu verzi. Gustul e foarte aromat si usor amarui. Frunzele uscate au culoare verde-oliv. Daca sunt maronii, inseamna ca si-au pierdut aroma.
   Frunzele verzi sunt toxice.
Mod de folosire  Frunzele uscate condimenteaza zacusca, muraturile de toamna si sosurile de tomate.
   Initial, frunzele uscate erau adaugate in mancare mai mult ca sa o pastreze nealterata, avand rol de conservant.   Ele sunt un condiment esential in industria conservelor de carne si peste si la fabricarea otetului.
   In mancare, frunzele de dafin se folosesc in cantitate mica si se fierb numai 15-20 minute.
   Puse pe foc, ele emana un miros placut si alunga insectele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu