Dafin

Denumiri : "frunzisoara", "laur".
Dafinul este originar de pe tarmul  Marii Mediterane.
Aspect  Dafinul este un arbore inalt de 10 m.  Frunzele sunt oval ascutite si putin ondulate pe margini. Ele sunt mereu verzi si, pe fata, sunt cerate Gustul e foarte aromat si usor amarui. Fructul este o boaba alungita. Frunzele uscate au culoare verde-oliv. Daca sunt maronii, inseamna ca si-au pierdut aroma.
   Frunzele verzi sunt toxice.
Mod de folosire  Frunzele uscate condimenteaza zacusca, muraturile de toamna si sosurile de tomate.
   Ele se adauga in mancare intregi, doar pentru a o parfuma. Frunzele se scot la sfarsit, din mancare,
   Initial, frunzele uscate erau adaugate in mancare mai mult ca sa o pastreze nealterata, avand rol de conservant.   Ele sunt un condiment esential in industria conservelor de carne si peste si la fabricarea otetului.
   In mancare, frunzele de dafin se folosesc in cantitate mica si se fierb numai 15-20 minute.
   Puse pe foc, ele emana un miros placut si alunga insectele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu