Rosii umplute

INGREDIENTE  6 rosii, 6 linguri orez, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa mare, 2 cartofi potriviti, 1 ardei gras, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 3 linguri ulei, piper, sare, oregano.
Sos  1 ceapa, miezul rosiilor, 2 catei usturoi, 1 lingura ulei.
PREPARARE  Se caleste ceapa, apoi se adauga morcovul si patrunjelul rase. Se tin pe foc 5 minute.
  Cartofii si ardeiul se taie cubulete, iar verdeata se toaca marunt. Rosiile se golesc de miez cu o lingurita si se lasa sa se scurga. Se amesteca toate ingredientele foarte bine si se umplu rosiile.
  Separat se prepara sosul. Se caleste ceapa tocata, se adauga miezul rosiilor si usturoiul taiat. Se fierbe sosul 6 minute. Rosiile se aseaza in forma si se toarna sosul. Se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor. Cand sunt aproape gata, se inlatura folia si se mai lasa la cuptor 15 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu