Ciuperci conservate in ulei


 INGREDIENTE  3 kg ciuperci Champignon, 2 litri apa, 1 linura sare grunjoasa, 2 linguri otet, usturoi, cimbru uscat, ulei.
MOD DE PREPARARE  Se indeparteaza piciorusele, iar palariile se spala si se taie felii subtiri.
   Intr-un vas se toarna apa, otetul si sarea. Cand clocoteste saramura, se adauga ciupercile. Ele se fierb 15 minute, la foc mic. Din cand in cand se indeparteaza spuma care se formeaza.
   Ciupercile se scot, se trec prin jet de apa rece si se tin in strecuratoare, pana se scurg bine.
   Ele se asaza intr-o tigaie, fara ulei si se lasa pe foc mic. Se amesteca din cand in cand,. pana se evapora apa lasata. Acum, se toarna ulei si se prajesc, la foc potrivit, 10 minute si se amesteca continuu.
   Ciupercile se presara cu sare si se mai prajesc 5 minute
   In borcane se adauga usturoi tocat, busuioc uscat, oregano si cimbru. Se asaza ciupercile in borcane,
iar deasupra se lasa un loc gol de 1,5 cm. Se toarna ulei fierbinte peste ciuperci si se capseaza.
   Borcanele se asaza intr-o tava tapetata cu 2-3 straturi de hartie sau ziare. Se toarna apa calda cat sa se umple tava. Borcanele se acopera cu prosoape umezite si stoarse. Tava se da la cuptorul rece care se potriveste la 100 grade C.
   Timpul de sterilizare este de 3 ore.
   Aceste ciuperci, scurse de ulei, se mananca ca atare, dar se pot adauga la fripturi, in pilaf sau in pizza.
   





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu