Ardei grasi umpluti cu varza pentru iarna


 INGREDIENTE  14-15 ardei grasi, 1 kg varza alba, 1 kg varza rosie, 2 morcovi, 1  radacina telina, frunze de telina, hrean, marar uscat, 3-4 catei usturoi, seminte de mustar ; 3 litri apa, 3 linguri sare grunjoasa, 2 linguri otet.
MOD DE PREPARARE  Varza rosie si alba se toaca fideluta, morcovii si telina se rad. Frunzele de telina se toaca marunt. Legumele se amesteca cu sare,  se framanta usor pana se inmoaie si se lasa 30 de minute.
   Li se taie ardeilor un capacel, apoi se curata de seminte si se spala. Ardeii se umplu cu legumele rase si stoarse de zeama, indesandu-le bine deasupra.
   Pe fundul borcanului se presara seminte de mustar, catei de usturoi, cimbru. marar, fasii de hrean.
   Ardeii se asaza in borcan, iar printre ei se pun bucati de hrean si seminte de mustar.
   Cand s-a umplut borcanul, se asaza bine betele de marar si bucatile de hrean, pentru a tine ardeii presati. 
   Acesta se asaza pe o tava metalica pentru a nu crapa. Se toarna saramura fierbinte, preparata din apa si sare si se acopera cu o farfurie. Borcanul se lasa 24 de ore, in bucatarie. A doua zi, se toarna 2 linguri de otet, se presara seminte de mustar si se acopera cu capac sau celofan. Borcanul cu ardei se da la rece.
   Saramura se va limpezi dupa 2-3 saptamani. Ardeii, conservati astfel, se mentin crocanti si gustosi pana in luna mai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu