Salata de sfecla rosie pentru iarna


 INGREDIENTE  5 kg sfecla rosie, 1,250 g hrean, 1,250 otet, 2 litri apa, 8 linguri zahar, 4 linguri sare grunjoasa
MOD DE PREPARARE  Sfecla rosie se spala foarte bine si se fierbe in coaja. Dupa ce se raceste, sfecla rosie se rade mare. Intr-un vas mai mare sfecla se amesteca cu hreanul ras fin sau maruntit in chopper.
   Apa, otetul, sarea si zaharul se amesteca bine, se toarna peste sfecla rosie si hrean si se lasa 2 ore.
   Borcanele se umplu cu salata. Sfecla rosie se indeasa in borcane cu coada unei linguri, pentru a nu ramane spatii libere, apoi se toarna saramura. Borcanele se capseaza si se dau la rece.
   Aceasta salata de sfecla rosie nu se sterilizeaza, pentru ca ea contine hrean, care este un bun conservant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu