Spanac la borcan


 INGREDIENTE  2 kg spanac, 1 lingura sare grunjoasa la 1 litru apa.
 MOD DE PREPARARE  Spanacul se curata si se spala in mai multe ape. Intr-un vas se fierb apa si sarea.     Cand apa clocoteste, se adauga spanacul. Acesta se fierbe pana se ridica deasupra apei. 
   Spanacul se scoate din apa si se lasa in strecuratoare, o ora. Dupa aceea, se marunteste cu o lingura si se asaza in borcane. Spanacul se indeasa bine in borcan, cu ajutorul unei linguri de lemn. In fiecare borcan se presara sare, cat se ia intre doua degete. Borcanele se capseaza si se asaza intr-o tava tapetata cu 2 straturi de hartie. Ele se acopera cu prosoape de bucatarie umzite si stoarse. Se toarna apa calda in  tava.
   Borcanele se sterilizeaza la cuptor, 3 ore, la 100 grade C. A doua zi, conservele se depoziteaza intr-un loc racoros.
Truc   In acest mod se pot conserva urzicile, stevia, leurda.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu