Conserva de peste in ulei

 

INGREDIENTE  2 kg peste, 1,5 linguri sare grunjoasa, 5 linguri otet, boabe piper, foi de dafin, ulei.
 MOD DE PREPARARE  Pestii se curata si se indeparteaza solzii, capetele, intestinele. Dupa ce s-au spalat foarte bine, se lasa sa se scurga. Pentru aceasta conserva se pot folosi: guvizi, sprot, hamsii, caras, sardine, macrou. Pestii mici raman intregi, iar aceia mai mari se taie bucati.
    Pestii se amesteca bine cu sare si otet, apoi se asaza in borcane si se presara foi de dafin si boabe de piper. Se toarna uleiul, lasand liber 1 cm, la gura borcanului.
    Borcanele se asaza intr-o tava captusita cu doua straturi de hartie. Se toarna apa rece, cat sa umple tava.
    Borcanele se acopera cu doua prosoape de bucatarie umezite si stoarse. Tava se da la cuptor rece, care se potriveste, la foc mic. Timpul de sterilizare este de 6 ore. Conservele se pastreaza in frigider, iar iarna pe balcon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu