Carne de pui la borcan

 


INGREDIENTE  2 kg carne de pui (aripi, ciocanele, bucati de piept), 2 lingurite  cu varf sare grunjoasa, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita piper macinat, 4 catei usturoi, 2 foi dafin, boabe piper, boabe ienibahar.
MOD DE PREPARARE  Se pot folosi 4 borcane de 500ml sau 3 borcane de 800ml. 
   Bucatile de carne spalate se freaca cu sarea, piperul macinat si cimbrul. In fiecare borcan se presara feliute de usturoi, 1 bob ienibahar, 2 boabe de piper, 1 bucatica foaie de dafin. Carnea se asaza in borcan si se indeasa bine. Deasupra se mai adauga 1 bob ienibahar, 2 boabe de piper, feliute de usturoi, foaie sfaramata de dafin. Deasupra borcanului se lasa un spatiu liber de 2 cm.
   Borcanele se capseaza si se asaza intr-o tava tapetata cu ziare. Se toarna apa cat sa umple tava. 
   Borcanele se acopera cu prosoape umezite si stoarse. Tava se da la cuptorul rece, care  se potriveste la o temperatura de 100 grade C. Timpul de sterilizare este de 5-6 ore.
   Eu folosesc numai acest mod de sterilizare si nu m-a dezamagit niciodata. Carnea din conserva este frageda si aromata si ne salveaza, cand nu avem prea mult timp de gatit.
   Aceasta carne se adauga in mancarea de fasole verde, de mazare, in tocanita, inainte cu 10 minute, de a fi gata. Carnea conservata se pastreaza cel mult 6 luni la frigider sau iarna pe balcon.
Truc   In acest mod de conservare se poate prepara carnea de porc, de curcan, de rata sau vita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu