Papanasi


 INGREDIENTE  500 g branza proaspata de vaci, 2 oua, 250 g faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 30 g zahar vanilat, 1 lingurita esenta de  lamaie( portocala), coaja rasa de lamaie.
 MOD DE PREPARARE  Branza proaspata de vaci bine scursa se amesteca cu ouale. Se incorporeaza zaharul vanilat, bicarbonatul de sodiu,  esenta de portocala, coaja de lamaie, iar, la sfarsit, se adauga treptat faina.
    Se framanta usor, pana se formeaza un aluat lipicios, care se da la frigider 2 ore. Aluatul se framanta putin, se face un rulou care se imparte in 6 parti pentru papanasi si in 6 parti mai mici pentru bilute.
    Masa de lucru se pudreaza cu putina faina. Se formeaza bile, apoi se modeleaza discuri. Se trece degetul aratator prin faina si se face o adancitura. Degetul se roteste circular pentru a se face un orificiu mai larg.
    Dupa aceea, se formeaza 6 bilute care se vor aseza deasupra papanasilor.
    Intr-un vas se incinge uleiul. Daca aruncam putina faina si sfaraie, atunci se pun la prajit cate 2 papanasi. Papanasii se misca des cu o paleta( spatula ) si, asa, vor creste frumos. La sfarsit, se prajesc si bilutele. Ei se supravegheaza, deoarece se rumenesc repede. Focul aragazului trebuie sa fie potrivit, cand se prajesc. La un foc tare, papanasii raman cruzi in interior si crocanti la exterior.
    Dupa prajire, ei se asaza pe un prosop de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei.
    Papanasii se orneaza cu smantana si dulceata de zmeura, de  capsuni, de trandafiri sau de care avem.
    Deasupra lor se asaza bilutele, care se orneaza cu putina dulceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu