Lasagna din lipii


INGREDIENTE  1kg carne tocata, 4 cepe, 2 morcovi, 1 telina mica, 6 lipii, 2-3 linguri pasta de tomate, 4 pahare lapte, 4 linguri faina, sare, piper, nucsoara, oregano, 2-3 catei de usturoi, 2 oua.
MOD DE PREPARARE  Morcovii si telina se rad fin, iar ceapa se toaca marunt. Legumele se calesc in putin ulei, 5 minute, apoi se adauga carnea si se prajeste pana devine albicioasa. Acum, se adauga  pasta de tomate si o cana de apa si se lasa sa fiarba 30 de minute.
   Faina se amesteca bine cu laptele, cu ajutorul telului si se tine pe foc pana se ingroasa sosul. In el se presara nucsoara.
   Carnea racita se amesteca cu usturoiul pisat, cu ouale si condimentele. Intr-un vas uns cu ulei se asaza 2 lipii suprapuse, taiate dupa marimea vasului, apoi un strat de carne cu putin sos, 2 lipii, un strat de carne cu sos. Deasupra se asaza 2 lipii suprapuse peste care se toarna restul de sos.
   Lasagna se coace la cuptor, pana se rumeneste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu