Limba de porc cu masline


INGREDIENTE  500g limba de porc, 3 cepe, 400g rosii din conserva ( 3 linguri pasta de tomate ), 200g masline, 1 lamaie, 1 morcov, 1 ceapa, boabe de piper, 2 foi dafin.
MOD DE PREPARARE  Limba se fierbe in apa cu sare.  Se ia spuma si se lasa 10 minute sa fiarba.
   Dupa aceea, se arunca apa, se toarna in cratita apa clocotita si se adauga limba, 1 morcov, boabe de piper si foile de dafin. Se continua fierberea pana cand furculita intra usor in ea.
   Limba se curata, cat este calda si se taie felii. Intr-un vas cu 2 linguri de ulei se calesc ceapele tocate pana se inmoaie. Se adauga rosiile sau pasta de tomate si o cana din supa in care a fiert limba.
   Se fierb  15 minute, apoi se adauga feliile de limba, maslinele si feliile de lamaie curatate de coaja galbena.
   Dupa 10 minute, mancarea se ia de pe foc si se serveste cu patrunjel tocat.
Truc  Este important sa se adauge limba, la fiert, in apa clocotita, pentru a ramane suculenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu