Musaca de dovlecei

 

INGREDIENTE  2 dovlecei potriviti, 2 cepe, 500 g carne tocata amestec,3 oua, 4-5 rosii, 250 ml smantana, 100 g faina, 100g cascaval, sare, piper, oregano, boia.
MOD DE PREPARARE  Dovleceii se taie in felii lungi si se dau prin oua batute si, apoi, prin faina.
   Jumatate din  felii se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Carnea tocata se amesteca cu  ceapa tocata, cu sare, piper, oregano si boia.
   Jumatate din compozitia de carne se intinde peste dovlecei. Se asaza  inca un strat de dovlecei si unul de carne. Ultimul strat va fi format din rondele de rosii, iar deasupra se toarna smantana. Tava se da la cuptor.
   Cand musacaua este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se presara cascaval ras si se mai lasa la cuptor, pana se topeste cascavalul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu