Bors de peste

INGREDIENTE  4 bucati crap ( macrou, chefal ), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 4-5 rosii, 1 ceapa mare, 1 ardei, 1 l bors, 1 legatura leustean.
PREPARARE  Pestele se spala si se portioneaza. Morcovul, patrunjelul, telina se rad. Ceapa se taie marunt,iar ardeiul si rosiile se taie cuburi. Legumele se calesc intr-o lingura de ulei pana devin traslucide Se toarna in cratita 2 l de apa si se fierb legumele. Se adauga pestele si rosiile si se mai fierb 10 minute. Se da focul mai mic si se toarna borsul fiert separat.
   Se potriveste de sare si piper si se presara leustean tocat.
   Truc  Pestele nu se sfarama  daca se unge cu lamaie, cu putin timp inainte de preparare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu