Tort festiv

INGREDIENTE  pentru blat: 6 oua, 6 linguri apa, 12 linguri zahar, 2 linguri cacao, 10 linguri faina, 1 plic praf de copt.
Pentru crema 1: 200g nuca, 7 linguri zahar, 2 galbenusuri, 2 linguri smantana, 2 linguri lapte, 200g unt.
Pentru crema 2: 200g ciocolata, 6 linguri smantana, 200g unt, 50ml lichior sau esenta de rom.
Pentru glazura: 150g ciocolata, 3 linguri smntana, 50g unt, 2 linguri zahar pudra
MOD DE PREPARARE: Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu apa si cacaua.  
   Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca compozitia cu cea de galbenusuri. Se presara faina si praful de copt si se amesteca usor de jos in sus.
   Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Se coace 30 de minute.
   Pentru prima crema, se amesteca toate ingredientele, cu exceptia untului. Se da cratita la foc mic pana se omogenizeaza crema. Cand se ia de pe foc, se incorporeaza untul moale.
   Pentru a doua crema, ciocolata se rupe in bucati si se amesteca pe foc cu smantana pana se omogenizeaza.
   Se ia de pe foc si se amesteca cu untul moale si esenta de rom.
   Pentru glazura, se topeste pe foc ciocolata bucati impreuna cu smantana. Se ia de pe foc si se incorporeaza untul moale.
   Blatul se taie in trei foi si se insiropeaza. Intre blaturi se intinde crema, iar deasupra se toarna glazura calda
   Cand s-a racit se orneaza cu frisca.

2 comentarii: