Cuisoare

Cuisoarele sunt originare din Indonezia.
Aspect  Cuisoarele sunt mugurii florilor unui arbore exotic. Bobocii de culoare purpurie se culeg manual  inainte ca ei sa se deschida. Gustul lor este iute-dulceag, iar mirosul foarte aromat, picant.
   Mugurii se usuca si devin de culoare brun-ruginie. Ei au forma de mici cuie. Cuisoarele se gasesc intregi sau macinate. Cuisoarele macinate isi pierd mirosul si gustul.
Mod de folosire  In Europa, ele se folosesc la muraturi, vin fiert, peste fiert. Cuisoarele sunt un condiment placut la prepararea biscuitilor si a turtei dulci. Adaugate in vinul fiert si ceai, dau  acestora o aroma deosebita.
Indicatii  Cuisoarele mestecate ne scapa de dureri de dinti, diaree, crampe la stomac. Datorita unei substante care combate inflamatiile si infectiile, cuisoarele previn formarea cheagurilor de sange.
   O cura de 30 de zile cu cate 5 cuisoare macinate si adaugate in compot sau salata de fructe ajuta la cresterea imunitatii.
   Cuisoarele alunga si moliile. Se inteapa cu ele o portocala sau se asaza in saculet de panza, in sifonier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu