Ciorba de fasole

INGREDIENTE  300g fasole boabe, 2 morcovi, 2 cepe, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 ardei gras, 3-4 rosii ( 200g rosii in bulion ), 1 foaie dafin, sare, piper, 2 linguri ulei.
PREPARARE  Se curata fasolea boabe si se pune la fiert. Se schimba apa de doua ori. Intre timp, se curata legumele si se toaca marunt ceapa si ardeiul, iar morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoare.
   Se incinge uleiul si se caleste, mai intai, ceapa, apoi celelalte legume.
   Cand a fiert pe jumatate fasolea, se adauga legumele calite, ardeiul si rosiile felii, foaia de dafin,sarea, piperul. Mancarea se mai fierbe 20 de minute. Se acreste cu o lingura de otet si se presara leustean proaspat sau uscat.
   Truc  Otetul se poate inlocui cu zeama de lamaie sau cu zeama de la gogosari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu