Tort de post 3


 INGREDIENTE  Pentru blat: 1,5 cani zahar, 5 linguri ulei, 1,5 cani apa, 2 linguri cacao, zahar vanilat, 3 cani faina.
Pentru crema de gris: 100 g gris, 400 ml apa, 5 linguri zahar, 1/2 pachet margarina, esenta de vanilie.
Pentru crema de nuci: 300 g nuca macinata, 5-6 linguri zahar, 1/2 pachet margarina, esenta rom.
Pentru glazura: 1 lingura cu varf de cacao, 1 lingura faina, 3 linguri zahar, zahar vanilat, 1/2 pahar apa fierbinte.
MOD DE PREPARARE  Faina se amesteca cu zaharul tos, zaharul vanilat, cacao. Se toarna uleiul si apa si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Aluatul se transfera in forma de tort, tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor preincalzit, 40 de minute. Dupa ce raceste, blatul se imparte in trei parti.
   Un vas cu apa si zaharul se asaza pe foc. Cand incep sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se amesteca continuu, cu ajutorul telului, pana se ingroasa. Crema se ia de pe foc, se incorporeaza margarina si esenta de vanilie.
   Urmeaza prepararea cremei de nuci. Nuca macinata se amesteca cu zaharul, apoi se toarna apa atat cat sa se formeze o crema. La sfarsit, se adauga margarina moale, la temperatura camerei.
   Doua parti insiropate ale blatului se umplu cu crema de gris si crema de nuci. Peste a treia parte insiropata se intinde glazura fierbinte. Pentru glazura, se amesteca toate ingredientele, pe foc, pana dau intr-un clocot. Se decoreaza cu nuca si ornamente de ciocolata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu