Rozmarin

Rozmarinul este originar din zona mediteraneeana.
Aspect  El se cultiva in jardiniere pentru uz culinar cat si ca planta decorativa.
   Frunzele lui seamana cu acele bradului. Rozmarinul este puternic condimentat si are un gust acru-amarui.
Mod de folosire  Frunzele rozmarinului se folosesc proaspete sau uscate.
   Aroma sa de conifer merge de minune cu oua, fasole, cartofi si carne la gratar. Este ideal la prepararea mielului. Rozmarinul se asaza sub carnea de miel, pregatita la cuptor. Ramurile de rozmarin proaspat pot fi folosite ca tepuse pentru frigarui de carne si legume.
Indicatii  Rozmarinul contine uleiuri care stimuleaza activitatea creierului, imbunatatind memoria.
   Consumat in mancare sau sub forma de ceai, el alunga durerile de cap si durerile abdominale.
   Cateva frunze de rozmarin arse in camera purifica aerul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu