Scortisoara

   Este originara din India.
Aspect  Ea este coaja roscat-cenusie a unui arbore exotic, vesnic verde.
   Plantarea nu este usoara. Arborele este cultivat doi ani, apoi se taie. In anul urmator, apar lastari, sunt curatati  de scoata subtire, care se usuca. Coaja se rasuceste formand un baton. Scoarta se recolteaza continuu, deoarece dupa taiere o alta coaja creste.
Mod de folosire  Se gaseste sub forma de batoane, bucatele sau macinata. Scortisoara este foarte buna in prepararea compoturilor, budincilor,a placintei cu mere.
Indicatii  Ea regleaza nivelul zaharului in sange, dar scade si colesterolul. Se ia jumatate de lingurita in fiecare zi.
   Ea se adauga in orice fel de ceai, deoarece creeaza senzatia de caldura in tot corpul.
   Crampele musculare, indigestia si durerile articulare sunt tratate cu scortisoara.
   Amestecul de scortisoara si miere este folosit de secole in medicina orientala. Se amesteca o lingura de miere calduta cu un praf de scortisoara. Se consuma o data pe zi, timp de trei zile. Astfel, se vindeca raceala, tusea sau gripa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu