Maghiran

  Este originar din Egipt si Arabia. El se cultiva si la noi, in tara. Se poate planta in ghivece.
Aspect  Uleiurile eterice dau frunzelor un miros usor mentolat. Aroma lui este dulceaga. Maghiranul este ruda cu oregano si adesea se confunda cu el.
Mod de folosire  Frunzele si ramurile recoltate inainte de inflorire se usuca.
   Frunzele proaspete sau uscate sunt potrivite pentru sosuri, marinate, supe sau legume coapte. Maghiranul se foloseste si in mancarurile din carne de vita, peste si pasare. El se adauga in mancare, la sfarsitul prepararii pentru a nu-si pierde aroma.
   Maghiranul este un condiment tipic pentru tarile mediteraneene. Aroma maghiranului se imbogateste combinandu-l cu cimbru.
Indicatii  Maghiranul alunga stresul si depresia. Se face o infuzie din trei lingurite la o cana de apa clocotita, dar nu pentru o perioada prea mare de timp. El este si un bun somnifer. In acest caz, se prepara o infuzie dintr-o lingurita de planta uscata la o cana de apa clocotita. Se bea inainte de culcare.
Contraindicatii  Persoanelor cu hipertensiune sau cu febra nu li se recomanda sub nici o forma maghiranul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu