Ciuperci gratinate

INGREDIENTE  500g ciuperci, 1kg cartofi noi, 2 cepe, 3 oua, 200ml apa, 2 linguri ulei, 2 linguri smantana, 3 linguri telemea rasa, 1 lingura pesmet, 1 legatura marar, sare, piper.
PREPARARE  Cartofii noi se spala foarte bine si se fierb in apa cu o lingurita de sare pentru a nu se sfarama. Se racesc. Ei se folosesc intregi (daca sunt mici ) sau taiati felii. Eu i-am lasat cu coaja, dar se pot decoji.
   Se caleste ceapa taiata marunt 5 minute, se adauga ciupercile felii si se tin pe foc pana scade zeama. Se ia de foc, se presara sare, piper, verdeata si nucsoara. Se unge un vas cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se asaza cartofii, iar deasupra se toarna amestecul de ciuperci. Peste acesta se toarna smantana diluata cu supa (apa ). Mancarea se da la cuptor 30 de minute. Se scoate vasul, se toarna ouale batute cu telemeaua rasa. Se mai da la cuptor inca 20 minute. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu