Sumac

Aspect  Arborele creste in salbaticie, in Orientul Mijlociu si Italia.
   Fructele rosii-caramizii se culeg inainte de coacere si se usuca. Ele au un gust acru de lamaie, iar aroma lor este picanta.
Mod de folosire  Sumacul este un condiment foarte popular in Turcia si Iran.
   El se gaseste, indeosebi, sub forma de pudra sau sub forma de fructe uscate intregi.
   Praful de sumac seamana la culoare cu boiaua.
   El  poate inlocui lamaia, otetul sau sarea in diferite mancaruri.
   In multe parti ale Orientului si in Europa, sumacul se amesteca cu cimbru.
   El condimenteaza salatele, marinatele, orezul, fasolea, pestele si se adauga la sfarsitul prepararii pentru a-si pastra aroma. Deseori, se presara peste carnea fripta pe care o fragezeste.
Indicatii  Acest condiment este recomandat persoanelor cu probleme de digestie sau cu probleme intestinale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu