Mancarica de legume la cuptor

INGREDIENTE  3 dovlecei, 500g cartofi, 3 cepe, 7 rosii, 3-4 catei de usturoi, 1/2 cana apa, 7 linguri ulei, marar tocat, sare, piper, cimbru.
PREPARARE  Cartofii se curata si se taie bucati, Dovleceii se taie rondele, iar rosiile in bucati potrivite. Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri de ulei.
   Intr-un vas uns cu ulei se asaza in rand de cartofi, unul de dovlecei si unul de rosii. Deasupra se presara ceapa calita, usturoiul feliat, mararul, sarea, piperul si cimbrul. Dupa ce se toarna apa, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se tine la cuptor 30 de minute. Acum se scoate folia si se mai lasa la cuptor20 de minute.
   Mancarica se poate servi cu smantana.
   Truc  Ca sa nu aiba multe seminte, alege dovleceii de 15-20cm lungime si 5cm diametru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu