Tort de post 2

 

INGREDIENTE  Pentru blat: 1 cana zahar, 2 cani apa, 1/2 cana ulei, 2 linguri cacao, zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 3 cani faina.
Pentru crema de mere: 1 kg mere, 6 linguri zahar tos, 3 plicuri de budinca de vanilie, 350 ml apa.
Pentru crema de nuca de cocos: 1 plic praf de budinca de vanilie, 3 linguri zahar, 400 ml apa, 1/2 pachet margarina, 5-6 linguri nuca de cocos.
Pentru glazura: 1 lingura cu varf cu cacao, 1 lingura faina, 3 linguri zahar, putina esenta vanilie, 1 lingura ulei, 1/2 pahar apa fierbinte.
MOD DE PREPARARE  Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga zaharul si cacao. Se toarna apa si uleiul si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
   Aluatul se transfera intr-o forma rotunda, de tort, tapetata cu hartie de copt. Blatul se coace la cuptorul incalzit, timp de 40 de minute. Dupa ce acesta s-a racit, se taie in 3 felii, care se insiropeaza cu zeama de compot sau sirop preparat pe foc, din apa, zahar si coaja rasa de lamaie.
   Acum se prepara crema de mere. Merele curatate de coaja se trec prin razatoarea mare si,  impreuna cu zaharul si apa, se fierb. Dupa ce s-a mai evaporat zeama.  se presara praful de budinca si se amesteca continuu cu un tel, pana se ingroasa crema. Calda, crema se intinde pe prima felie de blat.
   Se prepara si crema de nuca de cocos. Se amesteca intr-o craticioara praful de budinca, zaharul si apa.
   Se asaza pe foc mic, se amesteca continuu cu ajutorul unui tel, pana se ingroasa crema. In ea se incorporeaza margarina si nuca de cocos. A doua felie de blat se unge cu crema de nuca de cocos calda.
   Peste a treia foaie de blat se toarna  glazura fierbinte de cacao si se orneaza cu fulgi de nuca de cocos.
   Se amesteca pe foc mic, toate ingredientele pentru glazura, pana dau intr-un clocot.   
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu