Compot de piersici pentru iarna

 


INGREDIENTE  2 kg piersici, 1 kg zahar, 1,5 litri apa.
 MOD DE PREPARARE  Intr-un vas se toarna apa, se adauga zaharul si se fierb.
   Fructele se spala si se rup in jumatati. Cand incepe apa sa fiarba, se adauga piersicile si se fierb 15 minute. Ele se scot din sirop si se scurg. Siropul se fierbe in continuare, pana se ingroasa.
   Jumatatile de fructe se asaza in borcane, apoi se toarna siropul fierbinte peste ele. Borcanele se capseaza si se asaza pe o tava captusita cu doua straturi de hartie, in care se toarna apa calda.
   Borcanele se acopera cu prosoape de bucatarie umezite si stoarse. Astfel, se sterilizeaza compotul la cuptor, la foc mic, 3 ore.
   A doua zi, borcanele se depoziteaza in camara.
Truc   In acest mod se pot conserva prunele, ciresele, visinele, caisele. Compotul se pastreaza foarte bine si 2 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu