Costite de porc la cuptor


INGREDIENTE  1,5 kg costite de porc (scaricica), 6 linguri ulei, 2 linguri mustar, 2 linguri pasta de rosii, 1 lingura boia, 1 lingura oregano, 1 lingura cimbru, cateva frunze uscate de salvie, piper macinat, zeama de la o lamaie, 4-5 catei usturoi pisati, 1 lingura miere, 2 linguri otet.
MOD DE PREPARARE  Se amesteca 2 linguri de ulei, mustarul, zeama de lamaie, pasta de rosii si condimentele. Costitele se ung cu aceasta pasta, se acopera cu o folie alimentara si se dau la frigider cateva ore.
   Carnea marinata se asaza intr-o tava, se toarna o cana de apa si se acopera cu o folie de aluminiu.
   Tava se da la cuptorul preincalzit. Dupa 45 de minute, costitele se intorc pe cealalta parte si se ung cu sosul din tava. Se indeparteaza folia de aluminiu si se da, din nou, tava la cuptor.
   Intre timp se prepara un amestec din usturoiul pisat, din miere si otet.
   Cand sunt aproape gata, costitele se ung, cu ajutorul unei pensule, cu pasta obtinuta. Se dau din nou la cuptor, pana se rumenesc frumos. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu