Chiftelute de post din legume

INGREDIENTE  2 morcovi mari, 2 cepe, 2 dovlecei, 5-6 catei de usturoi, 2-3 felii inmuiate in apa si stoarse, sare, piper, cimbru, oregano.
MOD DE PREPARARE  Morcovii se rad fin, ca si ceapa. Eu i-am dat pe razatoare mare si nu mi-au placut cum aratau in compozitia de chiftelute, cam inestetic.
   Dovleceii se taie in cubulete si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata, ei se lasa la scurs, intr-o strecuratoare.Dovleceii se paseaza in blender sau chopper pana devin o pasta fina.
   Toate legumele se amesteca cu painea, se presara condimentele si usturoiul pisat. Cu o lingura se ia din compozitie si se modeleaza chiftelutele cu mainile infainate Ele se prajesc in ulei incins si se scot pe servetele absorbante din hartie.
   Chiftelutele din legume se pot pregati si la cuptor. Intr-o tava cu hartie de copt se asaza chiftelutele modelate cu mainile unse in putin ulei. Se coc 30 de minute, la foc potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu