Placinta cu mac

INGREDIENTE  Pentru aluat 250g margarina (unt)moale, tinut la temperatura camerei, 2 linguri ulei, 2 linguri otet, 1 lingurita praf de copt, sare, faina, 3/4 cana apa.
Pentru umplutura 250g mac, 6 linguri zahar, 500ml lapte, 6 linguri pesmet, 2oua, coaja de lamaie.
MOD DE PREPARARE  Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat moale, dar nu lipicios. El se da la frigider cateva ore.
   Intre timp se prepara umplutura. Laptele, zaharul si macul se pun la fiert, la foc mic, timp de 20 de minute. Compozitia se amesteca cu atentie ca sa nu se prinda de vas.
   Se ia vasul de pe foc, se adauga coaja de lamaie si pesmetul. Amestecul se pune din nou pe foc si se amesteca continuu, pana devine o pasta groasa. Se raceste.
   Albusurile se bat spuma cu putina sare. In pasta de mac se incorporeaza galbenusurile si la sfarsit albusurile spuma.
   Aluatul se imparte in doua parti. Se intinde o foaie si se asaza intr-o tava captusita cu hartie de copt. Peste ea se intinde un strat uniform de umplutura. Se asaza a doua foaie si se inteapa cu o furculita.
   Placinta se da la cuptorul incins, in prealabil. In timpul coacerii, focul aragazului trebuie sa fie potrivit spre tare.
   Dupa ce s-a racit, se portioneaza.
   Truc  Albusurile devin spuma mai repede, daca se presara peste ele putina sare si o lingurita de apa minerala.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu