Cartofi aromati cu patrunjel

INGREDIENTE  5 cartofi mari, 1 ceapa, 5-6 rosii, 3 oua, 50g telemea, 1 legatura patrunjel, sare, piper, nucsoara.
MOD DE PREPARARE  Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie rondele sau cuburi. Rosiile decojite se taie, la randul lor, in rondele. Ceapa tocata se caleste intr-o lingura de ulei.
   Intr-un vas uns cu ulei, se asaza cartofii amestecati cu sare, piper, nucsoara, apoi rondelele de rosii peste care se presara ceapa calita.
   Ouale se amesteca cu telemeaua rasa si patrunjelul tocat si se toarna peste legume.
   Mancarea se da la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
   Truc   Pentru a decoji rosiile, se cresteaza sub forma de x , in capatul opus coditei si se introduc in apa clocotita, 1 minut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu