Pateuri fragede

INGREDIENTE  Pentru aluat: 1 cana smantana, 1 cana unt topit, 3 lingurite drojdie uscata, 2-3 cani faina.
Pentru umplutura:  5oog branza proaspata de vaci, 1-2 oua, putin gris, stafide.
MOD DE PREPARARE  Mai intai, se amesteca faina cu drojdia uscata, apoi se toarna smantana si untul topit. Se omogenizeaza bine si se framanta 5-10 minute. Daca aluatul e prea moale, se mai adauga faina.
   Aluatul se da la frigider cateva ore sau pana a doua zi dimineata.
   El se imparte in patru parti egale si se intind foi subtiri. Pe fiecare foaie se intinde uniform branza de vaci amestecata cu oua si putin gris. Se presara stafidele. Se ruleaza foaie strans,  se unge cu un galbenus si se pudreaza cu zahar tos amestecat cu coaja de lamaie rasa.
   Fiecare rulou se taie in bucati egale si se dau la cuptor, in tava cu hartie de copt. Pateurile sunt coapte, cand se rumenesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu