Peste la cuptor

INGREDIENTE  1kg macrou (hering, cod), 2 cepe, 1 ardei gras, 1/2 cana apa, 1/2 cana ulei, 1 cescuta ulei, 2 lamai, cimbru, oregano, piper, sare.
PREPARARE  Pestii se curata, se spala si se lasa intregi sau se taie bucati. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu sare. Se lasa la frigider o ora.
   Ceapa se taie inele subtiri si ardeiul se toaca cubulete.
   Intr-o tava se toarna uleiul, otetul si apa, se asaza ceapa si ardeiul. Deasupra se pun pestii care se stropesc cu zeama de lamaie, se condimenteaza cu piper, sare, oregano si cimbru. Se dau la cuptor.
   Cand incep sa se rumeneasca , se intorc pestii pe cealalta parte, se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza. Se dau, din nou, la cuptor, pana se rumenesc din nou.
   Cand se servesc, se decoreaza cu felii de lamaie.
   Truc  Pestele nu se lasa sa stea in apa, pentru ca isi pierde gustul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu