Prajitura cu visine


INGREDIENTE  Pentru blat : 4 oua, 2 cesti zahar tos, 2 cesti ulei, 2 cesti lapte, 4 cesti pline varf cu faina, 1 pachet praf de copt, 2 linguri cacao, zahar vanilat.
Pentru umplutura :400 g visine, 4 linguri zahar, 2 linguri faina.
Pentru glazura : 250 g unt (margarina), 4 linguri zahar, 8 linguri faina, scortisoara.
MOD DE PREPARARE  Visinele se spala, li se scot samburii si se presara cu zahar. Se lasa o jumatate de ora, apoi se asaza intr-o sita pentru a se scurge sucul format.
   Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma. Se toarna putin cate putin uleiul si se freaca. Se incorporeaza laptele, zaharul vanilat si faina. Va rezulta o compozitie moale care se imparte in doua parti. O parte din compozitie se amesteca cu cacao.
   Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia maro, apoi compozitia galbena. Deasupra se asaza visinele trecute prin faina. Margarina moale se amesteca cu zahar, faina si scortisoara. Cu o lingura se imprastie aluatul deasupra fructelor.
   Prajitura se coace pana se rumeneste usor.
   Truc  Zaharul vanilat si coaja de lamaie se adauga, intotdeauna, in amestecul de oua si zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu