Capere

Caperele sunt originare din zona mediteraneeana.
Aspect  Bobocii  inca verzi ai plantei se recolteaza in dimineata imediat urmatoare infloririi. Bobocii mici sunt mai apreciati decat cei mari. Aroma e picanta si usor acrisoara.
Mod de folosire  Caperele se gasesc sub forma murata in otet, ulei,  saramura sau vin. Astfel isi mentin gustul neschimbat.
   In bucataria noastra, caperele sunt folosite rar.
   Ele nu se pun intregi in mancare, ci taiate sau zdrobite pentru a se imprastia aroma mai usor. Cel mai mult se folosesc in salatele de legume si preparatele din peste.
   In Martini se obisnueste sa se puna in pahar, in locul unei masline, o capera.
   In Italia si Spania, caperele sunt garnitura la pizza si la spaghete. Rosiile si vinetele merg foarte bine cu cu capere. In sosul tartar si remoulade, ele sunt un condiment foarte apreciat.
   Ele se adauga in sosuri cat mai tarziu, pentru ca la temperaturi ridicate isi pierd aroma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu