Drob de ciuperci

INGREDIENTE  1,2 kg ciuperci proaspete, 4 cepe mari, 3 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 2-3 linguri smantana, 6 oua mari, 4 linguri gris, 4 linguri faina, piper, oregano,cimbru, sare.
PREPARARE  Ciupercile taiate cuburi se fierb 15 minute. Dupa ce s-au racit, ciupercile se storc.
   Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei pana devine tansparenta. Se amesteca ceapa, ciupercile, verdeata tocata, ouale, grisul, faina, smantana, si condimentele.
   Compozitia se toarna in tava de chec captusita cu hartie de copt. Drobul se da la cuptor incins si  se tine pana incepe sa se rumeneasca usor.

Placinta frageda cu mere

INGREDIENTE  Pentru aluat 1 cana margarina (untura), 1 ou, drojdie cat o nuca, 1/2 cana apa minerala
Pentru umplutura 1,5 kg mere, zahar si scortisoara.
MOD DE PREPARARE  Se amesteca margarina moale cu oul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si apa minerala. Se adauga faina treptat pana se obtine un aluat potrivit, dar fin si matasos.
   Se acopera cu o folie si se da la frigider 2-3 ore.
   Din aluat se intind doua foi. O foaie se asaza in tava cu hartie de copt si peste ea se intind merele rase amestecate cu zahar dupa gust si scortisoara. Deasupra se asaza a doua foaie si se inteapa cu furculita. Se coace pana devine usor aramie.
   Truc  Drojdia de bere ramane proaspata  mai mult timp, daca se pastreaza in sare.