INGREDIENTE 1kg cartofi, 1,5kg varza alba proaspata, 3 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras, 4-5 rosii, 150 supa de legume (apa), 4 linguri ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, marar proaspat, piper Cayenne, 2 linguri pasta de tomate.
MOD DE PREPARARE Se fierb cartofii cu coaja in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara varza. Cepele se toaca marunt, morcovul se rade si ardeiul de taie cubulete. Se caleste ceapa in ulei, apoi se adauga morcovul si se mai tin 5 minute. Se pune varza taiata fideluta si se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita. Treptat, se toarna apa pana se inmoaie varza. Intre timp, se adauga ardeiul, doua linguri de pasta de tomate si mararul tocat. Se ia de pe foc si se raceste.
Cartofii se decojesc si se zdrobesc. Se toarna putina supa si doua linguri de ulei. Piureul sa nu fie nici tare, nici moale.
Intr-un vas uns si tapetat cu pesmet se asaza un strat de piure, unul de varza si ultimul de piure. Cu dintii unei furculite se trag linii in piureul de cartofi, alcatuind un model. Se stopeste cu ulei.
Musacaua se da la cuptor pana se rumeneste. Cand se serveste, se presara piperul de Cayenne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu