INGREDIENTE 4-5 dovlecei, 200g ciuperci proaspete, 2 cepe, 4 rosii, 1 felie de paine, 1 lingura faina, cimbru, marar proaspat, sare, piper.
MOD DE PREPARARE In functie de marimea lor, dovleceii se taie in doua sau trei bucati. Cu ajutorul unei lingurite, se scoate miezul. Eu am folosit dovlecei zucchini. Ciupercile si ceapa se toaca marunt, miezul dovleceilor la fel. Se calesc toate, pana scade zeama lasata.
Se raceste compozitia. Se adauga felia de paine maruntita, mararul tocat, cimbrul, sare si piperul.
Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii. Acum, se prepara sosul. Se caleste o ceapa, se amesteca cu faina si cubuletele de rosii si se stinge cu putina apa. Se lasa pe foc 10 minute.
Intr-un vas termorezistent, se asaza dovleceii care se stopesc cu trei linguri de ulei. Se torna si sosul de rosii.
Vasul se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 30 de minute. Se indeparteaza folia si se mai lasa la cuptor pana incep sa se rumeneasca dovleceii.
Truc Faina, adaugata in grasime, se stinge cu apa (lapte) rece pentru a nu face cocoloase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu