INGREDIENTE 25 buc. biscuiti, 6 oua, 150 margarina, 30 linguri zahar tos, 5 linguri lapte, 1 plic praf copt, zahar vanilat.
PREPARARE Galbenusurile se bat cu zece linguri de zahar si doua plicuri de zahar vanilat. Se adauga margarina moale si laptele in care s-a dizolvat praful de copt. Compozitia se amesteca cu biscuitii macinati.
Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, se intinde compozitia si se da la cuptor, 15 minute.
Albusurile se bat spuma cu zece linguri de zahar. Intr-o cratita, se caramelizeaza zece linguri de zahar care se sting cu trei linguri de apa si se lasa sa se topeasca. Acest sirop se toarna peste albusurile spuma si se bate energic.
Se scoate prajitura din cuptor, se intinde spuma de albus. Se da din nou la cuptor, pentru 10 minute. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca in tava. Se taie bucati.
Truc Zaharul caramel nu se intareste prea repede, daca, dupa ce se topeste pe foc, se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu