INGREDIENTE 1kg cartofi rosii, 5 oua fierte, 1 ou crud, 100 unt, 200 telemea, 6 linguri lapte, 1 pahar smantana, sare, piper, nucsoara.
PREPARARE Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Ouale se fierb 10 minute. Cartofii se racoresc si se curata de coaja. La fel procedam cu ouale fierte. Ouale si cartofii se taie rondele.
Se unge un vas cu unt,. se intinde un strat de cartofi, un strat de oua, un strat cartofi, un strat de telemea rasa si, in final, un strat de cartofi. Laptele se amesteca cu oul crud, smantana, sarea, piperul, nucsoara si se toarna deasupra cartofilor. Se da vasul la cuptor pana se rumenesc usor, cartofii. Inainte cu 10 minute de a fi gata, se presara cu cascaval ras si se dau din nou, la cuptor.
Truc Cartofii se fierb la foc potrivit. La foc iute, se sfarama.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu