Pasca

INGREDIENTE  Pentru aluat  1 pachet margarina, 2 galbenusuri, drojdie cat o nuca, 3 linguri zahar, 5 linguri lapte, 2 linguri smantana.
Pentru crema  800g branza proaspata de vaci, 5 oua, 5 linguri smantana, 10 linguri zahar, 3-4 linguri gris, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, stafide.
MOD DE PREPARARE  Pentru aluat, drojdia se dizolva in lapte si se amesteca cu restul de ingrediente. Se framanta un aluat care se lasa la temperatura camerei pana se pregateste crema de branza.
   Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu zahar  pana se face o crema. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Crema de galbenusuri se freaca cu branza de vaci, smantana, zaharul vanilat, coaja de lamaie si grisul.
   La final, se adauga stafidele si albusurile spuma. Totul se amesteca usor.
   Din aluat se opreste o mingiuta. Aluatul se intinde si se asterne intr-o forma unsa. Se imbraca cu ea si marginile tavii. Peste ea se toarna crema.
   Din aluatul oprit se modeleaza doua rulouri subtiri care se asaza deasupra sub forma de cruce.
   Pasca se unge pe toata suprafata cu un ou batut cu putin lapte.
   Se coace la cuptor timp de o ora, la foc mic.
  Truc  Drojdia de bere se verifica astfel: se pune o bucatica intr-un pahar cu apa rece. Daca se duce la fund, drojdia nu mai este buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu