INGREDIENTE Pentru blat: 1 pahar zahar tos, 1 pahar apa minerala, 1,5pahare faina, 1/2 pahar ulei, 1 lingura nuca macinata, 1 lingura pesmet, 1 lingura cacao, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat.
Pentru crema: 500ml apa, 3 linguri zahar tos, 5 linguri gris, 150g margarina, 3 linguri nuca de cocos, esenta vanilie.
Pentru ornat: 2 banane, coji de portocala confiate.
PREPARARE Se prepara blatul, mai intai. Zaharul tos si zaharul vanilat se amesteca cu apa minerala. Se toarna uleiul si se bate in continuare cu telul. Treptat se incorporeaza faina, nuca, pesmetul, cacaua. Se omogenizeaza bine compozitia. Se toarna intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt. Blatul se da la cuptor.
Intre timp, se face crema. Apa si zaharul se pun pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga grisul in ploaie si se amesteca cu telul pana se ingroasa. Se ia vasul de pe foc. Se incorporeaza in crema margarina, nuca de cocos si esenta de vanilie. Se lasa sa se racoreasca putin.
Blatul rece se insiropeaza. Pentru sirop, se fierb 1 cana apa cu doua linguri de zahar si coaja rasa de lamaie si se lasa la racit.
Peste blat se intinde crema calduta. Se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider, o jumatate de ora.
Tortul se decoreaza cu felii de banane si coji de portocala confiate.
Truc Ca masura pentru ingrediente, se foloseste un pahar de apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu