INGREDIENTE 6 legaturi loboda rosie, 350g branza proaspata de vaci (telemea de vaca), 2 legaturi de ceapa verde, 1 ceapa uscata, 3 oua, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 2 felii paine, 1 lingura faina, 3 linguri ulei, 2 linguri pesmet, cimbru, busuioc uscat sau proaspat, sare, piper.
MOD DE PREPARARE Loboda se curata si se spala bine. Ceapa uscata se toaca marunt si se caleste in doua linguri de ulei. Se taie fin frunzele de loboda, ceapa verde, patrunjelul si mararul.
Intr-un castron mare se amesteca branza rasa, verdeturile, ceapa calita, condimentele, feliile de paine inmuiate in apa (lapte), faina. Se adauga 2 oua si se omogenizeaza totul foarte bine.
Intr-un vas uns cu ulei si tapetat cu pesmet se toarna compozitia si se unge cu un ou batut cu putina sare.
Se coace in cuptor preincalzit, 30 de minute. Se scoate din forma cand s-a racit. Se decoreaza cu ceapa verde si felii de lamaie.
Truc Inainte de a fi pus in mancare, patrunjelul se inmoaie in apa fierbinte. Astfel, aroma lui va fi mai puternica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu