INGREDIENTE 1 prapure de miel, 1/2 kg ficat de vitel, 2 pulpe de pui, 2 ardei grasi, 2 cepe, 2 legaturi ceapa verde, 2 legaturi usturoi verde, 2 legaturi marar , 2 legaturi patrunjel, 6 oua, 2 linguri gris, 5 linguri ulei, sare, piper, maghiran, oregano, 3 linguri smantana, 2 foi dafin, boabe piper, 2 felii paine.
MOD DE PREPARARE Inainte cu doua ore, prapurele se tine in apa cu otet pentru a disparea mirosul pregnant .Ficatul si pulpele se fierb separat, cu foi de dafin si boabe de piper. Cand s-au racit, se desprinde carnea de pe pulpe si se toaca marunt. La fel se toaca si ficatul.
Toata verdeata se taie cat mai marunt. Ardeii se taie cubulete. Cepele uscate tocate marunt se calesc in putin ulei. Feliile de paine se inmoaie in apa si se storc. Se amesteca bine tocatura cu ceapa calita, painea, verdeata, ardeii, galbenusurile. Se presara condimentele si grisul. La sfarsit, se adauga smantana si albusurile batute spuma.
Se amesteca totul pana la omogenizarea compozitiei.
Se imbracata o forma unsa cu prapurele in care se toarna compozitia preparata. Prapurele se pliaza in asa fel incat sa acopere toata umplutura.
Se da la cuptor pana se rumeneste bine.
Truc Este de preferat ca drobul sa fie taiat a doua zi.
Ce pofta mi-ai facut ...ador drobul!
RăspundețiȘtergereComplimente pentru blog!
o zi buna ..pe curand!
Iti multumesc si te mai astept pe blog.
RăspundețiȘtergere